Провал Загітової і травма спортсменки. Чи буде вона брати участь далі?

Алина загитова трамва
Схоже у Аліни Загітової якщо не чорна смуга, то серія проблем точно.Колишня чемпіонка посіла всього лише 6-е місце в Гран-прі в Турині. Спочатку Загітова претендувала на срібло, але довільну програму провалила. Невдале падіння з подвійного акселя і, як наслідок, травма. Тепер схоже Аліні пропустить показові виступи в Італії.


Фігуристка заявила, що їй дуже шкода, але їй доведеться це зробити. Стрибок був дуже невдалим і подальші виступи неможливі. Аліна вибачилася перед уболівальниками і подякувала всім за підтримку.Травма не критична, це всього лише розтягнення, але тренер і лікар команди прийняли рішення відмовитися від виступу. П щоб уникнути ускладнень.Треба відзначити, що програма у Загітової не задалася зі старту. Спочатку зрив її коронного каскаду стрибків, потім падіння з акселя. Схоже це надломило непохитну спортсменку, так як подальші стрибки вона теж не докрутила.


Ніколи ще у Аліни не було таких поганих результатів: найгірші бали - 125 в довільній і 205 в сумі двох програм. Зрозуміло, що шансу на призове місце у неї не було. Вона зайняла останнє місце у фіналі, давши обігнати себе навіть американці Бреді Теннелл, яка дивом потрапила в Турин.

Спорт непередбачуваний і жорстокий. Відома істина. Так висловився про цей інцидент Ілля Авербух. Але ми віримо в Аліну, її дуже люблять глядачі і вболівальники і ми обов'язково її ще побачимо на п'єдесталі.


Загітова не змогла стримати сліз незважаючи на підтримку трибун і численні подарунки. Після оголошення оцінок вона відразу ж поїхала, відмовившись від коментарів. Тренерський склад також зустрів результати в пригніченому стані.


Найдивніше, що такий результат нічого не віщувало. Аліна знаходиться в прекрасній фізичній формі, відмінно відкатала коротку програму і впевнено йшла на призове місце. Сама вона заявляла про те, що нарешті зловила кураж і їй вистачить адреналіну показати свою програму на відмінно.Коментатори після того, що сталося тут же нагадали слова Загітової, вимовлені напередодні. Аліна тоді заявила про те, що спортивні титули вона вже все отримала і це не є тепер її метою.


Буду виступати тепер в задоволення-сказала Загітова і тепер багато в цих словах побачили якесь інше значення після того, що сталося.Об'єктивно кажучи, Аліна по техніці сильно поступається своїм колегам по збірній-Олександрі Трусовій і Ганні Щербаковій, які давно вже крутять 4-ті стрибки. Та ж Олена Косторна і Єлизавета Туктамишева показують потрійний аксель. Загітова в цьому плані давно відстає. Так що можливо це не випадковість, а закономірність.
Алина загитова сможет ли продолжить? 
Аліна навідріз відмовилася від вивчення ультра-Сі. «У цьому сезоні – точно ні, - сказала вона в інтерв'ю Olympic Channel. - Щоб вчити четверні мені треба спочатку скинути пару кілограм"»Так, загітова поступається за технічними якостями, але вона бере високі бали через чистоту виконуваної роботи. Так само вона ще може претендувати на призове місце. Так само пішли чутки про завершення кар'єри.

З цього приводу висловився і Олімпійських чемпіон з фігурного катання Роман Костомаров.  Він сказав, що вона повинна йти до своєї мети незважаючи ні на що. Адже у кожного бувають провали і невдачі.  І щось ще згадав щодо чотирьох кожухів, які Аліна не може робити.

Олена Леонова так само залишила свій коментар: "Щас Аліна переживає непросту ситуацію, і прощу вас не лізти до неї. Це рішення буде її, батьків і тренерів""вона має повне право завершити кар'єру, адже вона виграла всі нагороди, які тільки можна. А якщо вона захоче залишитися, то їй треба кататися і кататися», – додала Леонова.У Аліни зараз важкий період в житті. Вона просто не встигає за конкурентами. Плюс її тіло росте і росте, це теж не малозначимий фактор. І якщо подивитися на травму, то сказати виступить вона на ЧР чи ні не можна. Час покаже

Схожі новини

Коментар 2

Валерия
Валерия 19 февраля 2020 20:00
Она достойна уважения!! Такие нам нужны
rent0106 Офлайн 19 февраля 2020 20:05
Цитата: Валерия
Она достойна уважения!! Такие нам нужны
Это точно!!!